Klasické diskové podmítače

 

   Klasické diskové podmítače umožňují provádět kultivaci a podmítku s nižší spotřebou energie oproti radličkovým podmítačům. Opotřebení pracovních částí (otěr) je oproti pasivnímu nářadí také menší. Diskové podmítače je možné v případě nepříznivých podmínek přitěžovat (přitěžovací koše). Pracovní hloubka je seřizovaná změnou šikmosti pracovního válce. Další předností je možnost práce i na strništích s polehlými porosty a zbytky slámy.

 

Dvouválcové:

Umožňují provádět podmítku, kultivaci v meziřádcích, rychloobnovu luk a zarovnání záhonů po orbě. Od typu 2,1 m je v ceně zapřahací pravítko

Podmítače

 

 

Typ
1,5
1,8
2,0
2,1
2,4
2,7
Pracovní šíře (m)
1,5
1,8
2,0
2,1
2,4
2,7
Počet talířů
2x7
2x8
2x9
2x10
2x11
2x12
Potřeba tažné síly (kW)
18-25
20-32
25-35
33-45
40-50
52-60
Hmotnost (kg)
370
420
480
580
630
680
Ø disku (mm)
510
510
510
560
560
560

 

Konstrukční přednosti:

1. Zapřahací pravítko (snadné zapřahání, pravítko zapřáhnete do traktoru a pohodlně zacouváte k disku).
2. Změna úhlu nastavení pracovního válce ve 4 polohách a tím změna pracovní hloubky v rozmezích 8-15 cm.
3. Páteřový rám ze silnostěnného jacklu zesílený v rozích.
4. Přitěžovací koš na umístění zátěže.
5. Upevnění pracovního válce na rámu ve třech místech.

 

 

Čtyřválcové:

Vhodný k podmítce, rychloobnově luk a pastvin, předseťové přípravě, urovnání. Základní provedení Ø talířů 510 mm a 560 mm. Disky o záběru 2,7 m a 3,10 m jsou ve standardu vybaveny většími disky.

 

bomet

 

Konstrukční přednosti:

Typ
2,7
3,15
Pracovní šíře (m)
2,7
3,15
Počet talířů
4x6
4x7
Potřeba tažné síly (kW)
52-60
62-70
Hmotnost (kg)
720
780
Ø talíře (mm)
560
560

1. Zapřahací pravítko (snadné zapřahání, pravítko zapřáhnete do traktoru a pohodlně zacouváte k disku).
2. Změna úhlu nastavení pracovního válce ve 4 polohách a tím změna pracovní hloubky v rozmezích 8-15 cm.
3. Páteřový rám ze silnostěnného jacklu zesílený v rozích.
4. Přitěžovací koš na umístění zátěže.

 

 

jarmetDovoz až do domu!    jarmet  Zasíláme náhradní díly i na dobírku.